Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2016.09.09. 13:12

Budapest, Ferenciek tere

Farkas 'Ekho' Zsolt posztapokaliptikus látomása Pest történelmi belvárosába kalauzol bennünket.

Az Erzsébet híd jelképes kapuját alkotó Klotild paloták üresen állnak, ablakaik megvakult szemek. De nem kerülhette el végzetét a Párizsi udvarnak helyet adó Brudern-ház sem. Oszlopai közé már senki sem merészkedik, ki tudja mit rejt sötét gyomra? A Ferenciek terét belepi a pusztulás hordaléka, amit emberi kéz aligha fog már eltakarítani.

A Kossuth Lajos utca felől rögtönzött barikád állja utunkat, mintha a drótkerítés és gumiabroncs meg tudná állítani a pusztulást. Kétség és félelem szülte, hasztalan próbálkozás. Mennyire emberi...

budapest_by_ekho.jpg

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készült a kép, itt megnézheted!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr9211690393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.09.09. 20:46:11

Egy sztalker a Ferenciek tere metróállomásról? :) (De tényleg, simán mehetne valamelyik Metro könyv illusztrációjául)

Postnomad · http://postmode.blog.hu 2016.09.10. 09:58:03

@danialves: Szívesen látnánk már ezt a borítót egy METRO 2033 Budapest könyvön. Biztos sokan dédelgetnek magukban egy történetet, ami novellagyűjtemény formájában jelenhetne meg. galaktika.hu/egy-magyar-stalker-naplojabol-metro-2033-2/

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.09.10. 14:10:10

@Postnomad: Huhh, hát ez az összefoglaló engem speciel nem győzött meg, ha már Gluhovsky kreativitását nem sikerül visszaadni az államok terén, legalább arra figyelhetne, hogy melyik állomások atombiztosak...

Amúgy a kommentek között linkelt bpesti Metro 2033-ról lehet tudni valamit? Ránéztem arra a facebook oldalra, de nem igazán derül ki belőle, hogy most mi készül vagy készül-e még egyáltalán valami.

Wittigen 2016.09.11. 01:23:57

@danialves: meh, kedves barátaink marhára el vannak tévelyedve. Inkább Stalker és fallout történeteket írnak (a mi metrónk még atomháború utáni életre is csak korlátozottan alkalmas), és nagyon szép az egész magyarországot beborító térképük, de, mint metro univerzum igen érvénytelen, hogy mi zajlik odafent, holott odalent kéne bárminek is. Also, csak merd azt mondani, hogy az Ég gyökerei nem metro könyv és letépik a kcsi fejed.

Dogfaceboy 2016.09.12. 16:52:49

METRO 2033 univerzum (meg úgy általában a posztapokaliptikus világok) esetében igyekszem nem számonkérni a pontatlan, nem mindenben következetes dolgokat. Máskülönben végigokoskodhatnám ezeket a regényeket, a soha be nem következett esemény fiktív körülményeit firtatva. Ez nem csak fura lenne, de agyon is csapná az olvasási élményt.
süti beállítások módosítása