Feedek

postapoc.net

Postnomad 2017.05.24. 16:52

Noé Erdejében

Címkék: book dystopia artwork

Elsőre nehéz eldönteni, hogy a halozat.org egy álhírekkel riogató oldal vagy bakugrás egy preapokaliptikus disztópiába. Hogy valójában egy online történet hátteréről van szó, csak a rövid üdvözlő szövegből derül ki. Az mindenesetre az első pillanatban nyilvánvaló, hogy itt valami nagyon nincs rendben. A minimalista, retro-konzol hatású felület egy baljós víziót tár elénk egy felperzselt Európáról, nukleáris csapással fenyegető britekről, kínai parazita műholdakról, vírusról és egy kitörni készülő vulkánról. Hogy a dolog még inkább hasonlítson egy átlagos köztévés híradóra, helyet kapott a hírek között budapesti szükségállapot és neonáci propaganda is.

halozat_org_console.jpg

Hogy mindebből mi sül ki a végén, az a Noé Erdejében című történetből derülni ki, ami online elérhető bárki számára. Az oldal nem magyarázza túl magát, elidegenítő megjelenésével egyből megágyaz a szorongásnak. A sztori in medias res egy elég kilátástalan helyzettel veszi kezdetét egy föld alatti létesítményben. E rövid spoiler után a szereplők bemutatásával indul a tulajdonképpeni történet, az eddigiek alapján jó messziről nekifutva a végkifejletnek. A fiatal karakterek (talán túlságosan is) átlagosak, csak a háttérben vibrál folyamatosan valami ki nem mondott feszültség, ami idővel, várhatóan robbanni fog.

noe_team_900.jpg

A Hálózat projekt nem ígérkezik könnyen emészthető darabnak, idő kell amíg minden eleme a helyére kerül. Érezhető, hogy a dolog kísérleti stádiumban van: az online írás lehetséges kapcsolatait feszegeti a hangulatfestő képi- és hanghatásokkal. A történethez folyamatosan készülnek kiegészítések, amiket a facebookon, instagramon lehet nyomon követni. Ezek a cselekmény könnyedebb, young-adult hangulatánál komorabbak, erősen végítélet tónusúak. A legjobban talán a BUDAPEST 202X mood videó sejteti, hogy itt valószínűleg nem gimnazista fiúk és lányok fognak parádézni vagy éppen nyűglődni a felnőtté válás terhe alatt. De bárhogy is lesz, a műfaj kedvelői biztos megtalálják majd benne mindazt, ami kellő távolságból nézve 'szerethető' egy széthullás felé sodródó világban. 

1 komment

Postnomad 2017.04.26. 12:19

Párizs az én Budapestem...

Címkék: terror movie abandoned catastrophe

A Network of Eden projektről már folyamatban egy egészen átfogó ismertető, addig is két egészen különleges videót ajánlunk a figyelmedbe. Az egyiken egy budapesti (?) utcakép, másikon Párizs látképe vonul el szemeink előtt. A cím alapján mindkét cucc a közeljövő baljós víziója. Imádjuk.

BUDAPEST

PÁRIZS

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.04.22. 00:32

3D scanner posztapokalipszisre hangolva

Címkék: game fashion artwork concept art

nuclear_snail.jpg
A Ten24 csapata nem bízta a véletlenre a T170 3D scanner tesztelését, mikor a Nuclear Snail Studio igazán 'részletgazdag' modellpárosra esett a választásuk. A végeredmény önmagáért beszél, erről bárki megbizonyosodhat. Íme.

További részletek

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.04.21. 01:38

Post-Oravecz Vol. 1.

Címkék: fun catastrophe artwork Good to know postmotivation

Gondoltad volna, hogy Oravecz Nóra, a népszerű személyes márka-, influencer marketing-, és tartalom specialista, a közösségi média menedzser, self-made üzletasszony és az ország első self-publishing bestsellerének írója olyan örök érvényű igazságokat fogalmazott meg, melyek az összeomlás után is megállják a helyüket, sőt gondolatai akkor nyernek majd igazi értelmet? Őszintén szólva mi erre sosem gondoltunk, de tettünk rá egy kísérletet. Kapaszkodj erősen!

post-oravecz_00.jpg

post-oravecz_01.jpg

post-oravecz_02.jpg

post-oravecz_03.jpg

post-oravecz_04.jpg

post-oravecz_05.jpg

post-oravecz_06.jpg

post-oravecz_07.jpg

post-oravecz_08.jpg

post-oravecz_09.jpg

post-oravecz_10.jpg

post-oravecz_11.jpg

post-oravecz_12.jpg

Folytatjuk!

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.03.19. 14:08

Kevin Peterson csodálatos utazása

Címkék: abandoned artwork

Kevin Peterson csodálatos utazása vadálatokkal és gyerekekkel több szempontból is lélegzetelállító sorozat. A képek elsőre fotómanipulációnak tűnnek, pedig hagyományos technikával készült festmények, nélkülözve a digitális trükköket. Az egyedi témaválasztású képek egyből magukkal ragadtak minket (és nem is eresztettek el egy jó ideig).

"A képeim arról a folyton változó utazásról szólnak, amit életünk során teszünk. Arról, ahogy felnövünk egy összetört világban. A megrázkódtatásról, félelemről, magányról és erőről, ahogy próbálunk talpon maradni.
A képeken a romlatlan, gyermeki ártatlanság áll szemben a kopott, rongyos, tisztátalanná lett világgal, a korlátok a szabadsággal, a segítségnyújtás az elutasítással, a feszültség a nyugalommal. Mindazzal, ami utazásunk során szembejön velünk. Mégis, az elszigeteltség, a magány és a vágy azzal a reményteli gondolattal társul, hogy a korlátok és falak lebonthatóak. Miféle erő tarthatna minket vissza ettől?" - Kevin Peterson, Houston

fort-web.jpg

coalition3.jpg

coalition2.jpg

coalition1.jpg

bidding.jpg

weeds2.jpg

weeds1.jpg

thedivide.jpg

savior.jpg

rooster.jpg

quest.jpg

protector2.jpg

prey.jpg

polarbear.jpg

offering.jpg

night-wolves.jpg

funeral.jpg

fossil-web.jpg

 

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.03.09. 14:53

A kék rózsa

Címkék: movie artwork

A francia Mehdi Aouichaoui 2016-os animációs rövidfilmje (egyben a művész diplomamunkája) egy posztapokaliptikus környezetbe ágyazott boldog-szomorú történet. A film egy különös vándorút végét meséli el a címadó kék rózsa* szimbolikáján keresztül.

*A kék rózsa a rejtély, a vágyakozás, a halhatatlanság szimbóluma. A legenda szerint, aki megszerzi a kék rózsát, annak kívánságai teljesülnek. A gond csak az, hogy kék rózsa nem létezik a természetben. Ebből a virágból egyszerűen hiányzik a kék színért felelős növényi pigment. Bár egy 12. századi arab tudós könyvében megemlíti az azúrkék rózsát, napjainkban pedig hosszas kutatások után sikerült ilyen génmódosított virágot létrehozni, mindez csak még tovább szövi a kék rózsa rejtett, misztikus jelentését, az örök remény és lehetetlen közötti feloldhatatlan ellentétet.

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.03.08. 18:34

A legerősebb nők

Címkék: movie

Azt gondolom nem kell érvekkel alátámasztani, hogy a nők miért a túlélés mesterei. Számtalan téren bizonyították már, hogy bátorság, kitartás vagy lelemény terén nem feltétlen szorulnak segítségre. Nőnap alkalmával álljék itt - a teljesség igénye nélkül - egy lista a kedvenc túlélőinkről.

 

SARAH CONNOR (Linda Hamilton) - Terminator

sarah_connor.jpg

 

MICHONNE (Danai Gurira) - The Walking Dead

michonne.jpg

 

OCTAVIA BLAKE (Marie Avgeropoulos) - The 100

octavia_blake.jpg

 

BARBARA (Patricia Tallman) - Night of the Living Dead

barbara.jpg

 

ELLEN RIPLEY (Sigourney Weaver) - Alien

ellen_ripley.jpg

 

IMPERATOR FURIOSA (Charlize Theron) - Mad Max: Fury road

imperator_furiosa.jpg

 

LISBETH SALANDER (Noomi Rapace) - Män som hatar kvinnor

lisbeth_salander.jpg

2 komment

Postnomad 2017.02.08. 10:47

Amikor beköszönt a nukleáris tél

Címkék: catastrophe A-bomb

A nukleáris tél egy feltételezett globális klimatikus állapot, amely egy nagy kiterjedésű nukleáris háború lehetséges következménye. A nukleáris fegyverek nagy mennyiségben történő felrobbantása elméletileg rendkívül hideg időjárást eredményezhet, különösen abban az esetben, ha gyúlékony célpontok (például városok) ellen vetik be őket, mivel ebben az esetben a nagy mennyiségű füst és korom bekerülhet a Föld sztratoszférájába.

nuclear-winter_by_troy_moth.jpg

Szólj hozzá!