Attention

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2015.04.06. 12:39

Túlélők tavaszi kollekciója

GARDENER | Egy tapasztalt kertész jól tudja, hogy nem minden hasznos, ami tavasszal előbújik a föld alól. A gyomirtás különleges szaktudást igényel, és persze megfelelő felszerelést is. Ezt utóbbiban úgy tűnik, nincs hiány.

gardener-survival-kit.jpg

MISS SAKURA | A tavasz eljövetele számodra is egy új élet ígérete. Még akkor is, ha a sziromhullás melankóliája néha magával ragad. Az ilyen alkalmakra jól jön egy kis lélekerősítő. 

miss-sakura-survival-kit.jpg

FAT BRUNO | Úgy tűnik idén is sikerült felszedni egy kis ünnepi túlsúlyt, amit a barbár világban azért nem lesz olyan nehéz leadni. Vagy egy rejtett élelmiszerraktár egyeduralkodójaként tengeted napjaid? Ebben az esetben sem kell aggódnod. Meg fogod tudni védeni a torkoskodóktól.

fat-bruno--survival-kit.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.02.14. 12:44

Szerelem a roncstelepen

Címkék: fun

post-apocaliptic_valentinday.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.02.12. 20:55

A felkelő nap háza

Címkék: music vehicle wasteland

Kicsit álmosan és komótosan indult 2015 a Postmode háza táján, aztán az amerikai Five Finger Death Punch olyat csapott az arcunkba, hogy csak pislogtunk. Gyanús volt, hogy ami ennyire jó és romlott egyszerre, ott kell lenni a közelben egy magyarnak is. Ez pedig így is volt Báthory Zoli* személyében, aki amellett, hogy a zenekar alapító gitáros-dalszerző-dizájnere, Brian Neal társaságában a klip rendezéséből is kivette a részét.

A sztori a Felkelő nap háza szövegére hajaz, a főszereplő egy sivatagi banda vezetője, aki alvilági pénzt tesz fel pókeren. Nem lövöm le a poént, de az talán sejthető, hogy az ilyen dolgok ritkán zárulnak hepienddel (hacsak valaki nem olyan rafkós, mint Korda Gyuri). Szóval a történet nem túl bonyolult, de annál látványosabb. Pontosabban az új Mad Max bemutató mellett a legjobb, amit a sivatagi pusztulatból eljutott hozzánk ebben az évben. A látványvilág megteremtése a Welder Up csapatának köszönhető, a zene meg ugye... vadállat. Jó szórakozást!

*Egy rövid kitérőt szenteljünk ennek az úriembernek, akit - saját szegénységi bizonyítványunk - ősi nemesi családneve ellenére sem ismertünk eddig. Báthory Zoltán 1995-ben döntött úgy, hogy akkor inkább legyen Amerika. A kint töltött két évtized alatt aztán olyan pályaívet rajzolt, amitől az embernek megjön a kedve a tiltott határátlépéshez. Merthogy: Báthory Zoltán a 5FDP zenekar alapítója, zenész, dalszerző, producer, harcművészeti sportfelszerelést gyártó cég tulajdonosa, harcművész, 2012-es jiu-jitsu világbajnokság ezüstérmese, pilóta, a Pentagon fegyveres harcászati szakértője. Nem semmi, hogy mit nem képes kihozni az emberből a kokakóla, meg a gyorséttermi kaja.

2 komment

Postnomad 2014.12.24. 10:37

A karácsony 100 évvel ezelőtt

Kétségtelen, hogy a karácsony valódi jelentősége már nagyon elhalványodott, de bármennyire is távolodunk attól az üzenettől amit magában hordoz, legtöbben őrzünk a múltból egy-egy értékes és reményt adó emléket, ami ehhez az ünnephez köthető. Ha nem, hát az idei év épp alkalmas rá, hogy egy ilyen emlékké váljon.

1914. december 25-e is egy ilyen lehetett a nyugati fronton a háború ötödik hónapjában. Annak ellenére, hogy a katonai felső vezetés ragaszkodott az ünnep alatt is a szigorú hadi fegyelem betartásához, és a XV. Benedek pápa fegyverszüneti felhívását a szemben álló katonai tömbök egyhangúan elutasították, mégis kialakult a brit, francia és német hadosztályok közötti spontán fegyverszünet és az ezt követő frontbarátkozás. Szenteste a német katonák gyertyákat gyújtottak és karácsonyi dalokat kezdtek énekelni. A válasz nem maradt el, az ellenséges oldal csatlakozott az énekhez, majd a harcoló felek előmerészkedtek a lövészárkokból. Beszélgetésbe elegyedtek, és megajándékozták egymást az előző nap még egymást gyilkoló katonák. (bővebben: rubicon.hu)

karacsony_haboru_01.jpgBrit és német katonák 1914 karácsonyán (Ploegsteert, Flandria)

karacsony_haboru_02.jpgBrit és német katonák 1914 karácsonyán

karacsony_haboru_03.jpgKarácsony a lövészárokban 1914-ben

Így is véget érhetett volna a háború, ezekkel az egészen emberi, paradox jelenetekkel. Nagy kár, hogy nem vált példaértékűvé ez a kiragadott esemény, és a villámháborúnak szánt öldöklés még négy éven keresztül tombolt, hogy aztán két évtizeddel később újra felperzselje a világot.

karacsony_haboru_04.jpgFrontbarátkozás. Egy pillanatnyi józanság a háború őrületében.

karacsony_haboru_05.jpgNémet katona tüzet ad egy angol sebesültnek (1918 Nord, Franciaország)

karacsony_haboru_06.jpgAnya gyermekével. Talán a karácsonyi ebéd készül? (1918, Franciaország)

karacsony_haboru_07.jpgKarácsony az óvóhelyen (1940, London)

karacsony_haboru_08.jpgKarácsony az óvóhelyen (1940, London)

karacsony_haboru_09.jpg

 

4 komment · 2 trackback

Postnomad 2014.12.17. 16:34

Mad Max: Fury Road

Címkék: movie artwork wasteland

Még nem sikerült magunkhoz térni az elképesztően jól sikerült előzetes után, így fájdalomcsillapítónak álljon itt a Warner Brothers Comic-Com kiállításra készített négy plakátja. Nyomtassátok, mehet a garázsajtóra Miss December mellé :)

Tom Hardy / Mad Max

Charlize Theron / Imperator Furiosa

Nicholas Hoult / Nux

Hugh Keays-Byrne / Immortan Joe

Szólj hozzá!

Postnomad 2014.11.29. 02:36

Ebola City

Címkék: infection catastrophe

2013 decemberében ütötte fel a fejét Guineában az ebola járvány, amit egy év elteltével sem sikerült megfékezni. Ennek okait, s hogy a vírus milyen ütemben terjedt, mely területeket érintette 40 napja foglaltuk össze.

Hogy ezek a számok milyen komoly és fenyegető tartalommal bírnak azt laikusként nehéz mérlegelni, eleve nem könnyű objektíven megítélni egy ilyen magas halálozással járó járványt. Mi most egy áldozatokkal benépesített várossal próbáljuk meg érzékeltetni az ebola eddigi pusztítását. Döbbenetes belegondolni, hogy a képzeletbeli lakótelepünk egy éven belül milyen iszonyatos nekropolisszá dagadhatott volna, ha a fertőzés továbbra is hónapról hónapra megduplázza áldozatai számát, ahogyan tette ezt októberig. Bár november végére a megbetegedések üteme alig csillapodott, a halálozás jelentősen csökkent.

ebola_city.jpg

Reméljük ez volt az utolsó ebola járványról szóló posztunk, s hogy 2015-ben már csak múlt időben beszélhetünk róla.

Szólj hozzá!

Postnomad 2014.11.20. 22:20

Postmode #29

Goldenblog 2014 közélet kategóriájának 72 blogja közül óriási küzdelemben, fergeteges hajrával sikerült megcsípnünk a megtisztelő 29. helyezést. Az utolsó pillanatig reménykedtünk a győzelemben, ám végül legyűrt bennünket a realitás. De nem titeket, akik ránk szavaztatok, hiszen tiétek a túlélők minden öröme.

Köszönjük a szavazataitokat és megtisztelő figyelmeteket. Kövessetek továbbra is akár a világ végére! Mi ott leszünk :)

nr29postmode.jpg

 Artwork by Simon Fetscher

Szólj hozzá!

Postnomad 2014.11.06. 11:11

Mi már...

Címkék: fun

mi-mar.jpg

Szólj hozzá!