Feedek

postapoc.net

Postnomad 2017.03.19. 14:08

Kevin Peterson csodálatos utazása

Címkék: abandoned artwork

Kevin Peterson csodálatos utazása vadálatokkal és gyerekekkel több szempontból is lélegzetelállító sorozat. A képek elsőre fotómanipulációnak tűnnek, pedig hagyományos technikával készült festmények, nélkülözve a digitális trükköket. Az egyedi témaválasztású képek egyből magukkal ragadtak minket (és nem is eresztettek el egy jó ideig).

"A képeim arról a folyton változó utazásról szólnak, amit életünk során teszünk. Arról, ahogy felnövünk egy összetört világban. A megrázkódtatásról, félelemről, magányról és erőről, ahogy próbálunk talpon maradni.
A képeken a romlatlan, gyermeki ártatlanság áll szemben a kopott, rongyos, tisztátalanná lett világgal, a korlátok a szabadsággal, a segítségnyújtás az elutasítással, a feszültség a nyugalommal. Mindazzal, ami utazásunk során szembejön velünk. Mégis, az elszigeteltség, a magány és a vágy azzal a reményteli gondolattal társul, hogy a korlátok és falak lebonthatóak. Miféle erő tarthatna minket vissza ettől?" - Kevin Peterson, Houston

fort-web.jpg

coalition3.jpg

coalition2.jpg

coalition1.jpg

bidding.jpg

weeds2.jpg

weeds1.jpg

thedivide.jpg

savior.jpg

rooster.jpg

quest.jpg

protector2.jpg

prey.jpg

polarbear.jpg

offering.jpg

night-wolves.jpg

funeral.jpg

fossil-web.jpg

 

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.03.09. 14:53

A kék rózsa

Címkék: movie artwork

A francia Mehdi Aouichaoui 2016-os animációs rövidfilmje (egyben a művész diplomamunkája) egy posztapokaliptikus környezetbe ágyazott boldog-szomorú történet. A film egy különös vándorút végét meséli el a címadó kék rózsa* szimbolikáján keresztül.

*A kék rózsa a rejtély, a vágyakozás, a halhatatlanság szimbóluma. A legenda szerint, aki megszerzi a kék rózsát, annak kívánságai teljesülnek. A gond csak az, hogy kék rózsa nem létezik a természetben. Ebből a virágból egyszerűen hiányzik a kék színért felelős növényi pigment. Bár egy 12. századi arab tudós könyvében megemlíti az azúrkék rózsát, napjainkban pedig hosszas kutatások után sikerült ilyen génmódosított virágot létrehozni, mindez csak még tovább szövi a kék rózsa rejtett, misztikus jelentését, az örök remény és lehetetlen közötti feloldhatatlan ellentétet.

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.03.08. 18:34

A legerősebb nők

Címkék: movie

Azt gondolom nem kell érvekkel alátámasztani, hogy a nők miért a túlélés mesterei. Számtalan téren bizonyították már, hogy bátorság, kitartás vagy lelemény terén nem feltétlen szorulnak segítségre. Nőnap alkalmával álljék itt - a teljesség igénye nélkül - egy lista a kedvenc túlélőinkről.

 

SARAH CONNOR (Linda Hamilton) - Terminator

sarah_connor.jpg

 

MICHONNE (Danai Gurira) - The Walking Dead

michonne.jpg

 

OCTAVIA BLAKE (Marie Avgeropoulos) - The 100

octavia_blake.jpg

 

BARBARA (Patricia Tallman) - Night of the Living Dead

barbara.jpg

 

ELLEN RIPLEY (Sigourney Weaver) - Alien

ellen_ripley.jpg

 

IMPERATOR FURIOSA (Charlize Theron) - Mad Max: Fury road

imperator_furiosa.jpg

 

LISBETH SALANDER (Noomi Rapace) - Män som hatar kvinnor

lisbeth_salander.jpg

2 komment

Postnomad 2017.02.08. 10:47

Amikor beköszönt a nukleáris tél

Címkék: catastrophe A-bomb

A nukleáris tél egy feltételezett globális klimatikus állapot, amely egy nagy kiterjedésű nukleáris háború lehetséges következménye. A nukleáris fegyverek nagy mennyiségben történő felrobbantása elméletileg rendkívül hideg időjárást eredményezhet, különösen abban az esetben, ha gyúlékony célpontok (például városok) ellen vetik be őket, mivel ebben az esetben a nagy mennyiségű füst és korom bekerülhet a Föld sztratoszférájába.

nuclear-winter_by_troy_moth.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.09.30. 10:43

Mi erre a kormányzóra szavaznánk

Címkék: movie protection catastrophe walking dead

Valószínűleg a Walking Dead kormányzóját alakító David Morrissey nem ismeretlen számotokra. A film megmutatta karakterének két ellentétes oldalát, itt az ideje, hogy megismerjük valódi arcát. A képre kattintva megnézhetitek 'kampányfilmjét'. Mi erre a kormányzóra szavaznánk!

governor_faces.jpg

 

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.09.21. 13:39

Cambion - Heterodox

Címkék: fashion music abandoned

A Black Rain Union és Nuclear Snail Studios nem először alkotott hatalmasat posztapokaliptikus hangulatban, érik már egy munkásságukat összefoglaló poszt. Addig is fájdalomcsillapításként itt van a brit Cambion együttesnek készült klip, ami a Music Industry Awards 2015 megmérettetésén a legjobbnak bizonyult. A látványvilágért az előbb említett srácokat terheli a felelősség. Nagy tapsot nekik!

bru_nss_0.jpg

bru_nss_1.jpg

bru_nss_2.jpg

bru_nss_3.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.09.09. 13:12

Budapest, Ferenciek tere

Farkas 'Ekho' Zsolt posztapokaliptikus látomása Pest történelmi belvárosába kalauzol bennünket.

Az Erzsébet híd jelképes kapuját alkotó Klotild paloták üresen állnak, ablakaik megvakult szemek. De nem kerülhette el végzetét a Párizsi udvarnak helyet adó Brudern-ház sem. Oszlopai közé már senki sem merészkedik, ki tudja mit rejt sötét gyomra? A Ferenciek terét belepi a pusztulás hordaléka, amit emberi kéz aligha fog már eltakarítani.

A Kossuth Lajos utca felől rögtönzött barikád állja utunkat, mintha a drótkerítés és gumiabroncs meg tudná állítani a pusztulást. Kétség és félelem szülte, hasztalan próbálkozás. Mennyire emberi...

budapest_by_ekho.jpg

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készült a kép, itt megnézheted!

5 komment

Postnomad 2016.09.07. 15:48

Master of Puppets

Címkék: game artwork

A modellezés egy külön világ, belterjes szubkultúra, tagjaik ismeretlen nyelvet beszélnek és rejtve űzik művészetüket. Amikor a nap lemegy, ők lámpást gyújtanak, és az éj leple alatt megszülik mesterműveiket.

De kik ezek a titokzatos idegenek, akik itt élnek közöttünk ezen a bolygón, és olyan szinten modellezik le az embert 1:6 arányban, hogy attól azonnal hiperventillálni kezdünk? Az egyikük* nyomára bukkantunk az 1-6th.co.uk oldalon, munkáiból gyűjtöttük össze a nekünk legjobban tetsző darabokat. Válogatásunk jobbára a posztapokaliptikus hangulatra szorítkozott, de a fenti oldalon találkozhattok a Star Wars, Resident Evil, Predator, Kill Zone és Warhammer 40.000 univerzum szereplőivel is. Vigyázzatok, nagyon jók!

*Ha tudsz valami közelebbit az alkotóról - az oldalán igen szerény bemutatkozás van csupán - kérlek írd meg nekünk.

3 komment