Feedek

postapoc.net

Postnomad 2017.02.08. 10:47

Amikor beköszönt a nukleáris tél

Címkék: catastrophe A-bomb

A nukleáris tél egy feltételezett globális klimatikus állapot, amely egy nagy kiterjedésű nukleáris háború lehetséges következménye. A nukleáris fegyverek nagy mennyiségben történő felrobbantása elméletileg rendkívül hideg időjárást eredményezhet, különösen abban az esetben, ha gyúlékony célpontok (például városok) ellen vetik be őket, mivel ebben az esetben a nagy mennyiségű füst és korom bekerülhet a Föld sztratoszférájába.

nuclear-winter_by_troy_moth.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.09.30. 10:43

Mi erre a kormányzóra szavaznánk

Címkék: movie protection catastrophe walking dead

Valószínűleg a Walking Dead kormányzóját alakító David Morrissey nem ismeretlen számotokra. A film megmutatta karakterének két ellentétes oldalát, itt az ideje, hogy megismerjük valódi arcát. A képre kattintva megnézhetitek 'kampányfilmjét'. Mi erre a kormányzóra szavaznánk!

governor_faces.jpg

 

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.09.21. 13:39

Cambion - Heterodox

Címkék: fashion music abandoned

A Black Rain Union és Nuclear Snail Studios nem először alkotott hatalmasat posztapokaliptikus hangulatban, érik már egy munkásságukat összefoglaló poszt. Addig is fájdalomcsillapításként itt van a brit Cambion együttesnek készült klip, ami a Music Industry Awards 2015 megmérettetésén a legjobbnak bizonyult. A látványvilágért az előbb említett srácokat terheli a felelősség. Nagy tapsot nekik!

bru_nss_0.jpg

bru_nss_1.jpg

bru_nss_2.jpg

bru_nss_3.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.09.09. 13:12

Budapest, Ferenciek tere

Farkas 'Ekho' Zsolt posztapokaliptikus látomása Pest történelmi belvárosába kalauzol bennünket.

Az Erzsébet híd jelképes kapuját alkotó Klotild paloták üresen állnak, ablakaik megvakult szemek. De nem kerülhette el végzetét a Párizsi udvarnak helyet adó Brudern-ház sem. Oszlopai közé már senki sem merészkedik, ki tudja mit rejt sötét gyomra? A Ferenciek terét belepi a pusztulás hordaléka, amit emberi kéz aligha fog már eltakarítani.

A Kossuth Lajos utca felől rögtönzött barikád állja utunkat, mintha a drótkerítés és gumiabroncs meg tudná állítani a pusztulást. Kétség és félelem szülte, hasztalan próbálkozás. Mennyire emberi...

budapest_by_ekho.jpg

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készült a kép, itt megnézheted!

5 komment

Postnomad 2016.09.07. 15:48

Master of Puppets

Címkék: game artwork

A modellezés egy külön világ, belterjes szubkultúra, tagjaik ismeretlen nyelvet beszélnek és rejtve űzik művészetüket. Amikor a nap lemegy, ők lámpást gyújtanak, és az éj leple alatt megszülik mesterműveiket.

De kik ezek a titokzatos idegenek, akik itt élnek közöttünk ezen a bolygón, és olyan szinten modellezik le az embert 1:6 arányban, hogy attól azonnal hiperventillálni kezdünk? Az egyikük* nyomára bukkantunk az 1-6th.co.uk oldalon, munkáiból gyűjtöttük össze a nekünk legjobban tetsző darabokat. Válogatásunk jobbára a posztapokaliptikus hangulatra szorítkozott, de a fenti oldalon találkozhattok a Star Wars, Resident Evil, Predator, Kill Zone és Warhammer 40.000 univerzum szereplőivel is. Vigyázzatok, nagyon jók!

*Ha tudsz valami közelebbit az alkotóról - az oldalán igen szerény bemutatkozás van csupán - kérlek írd meg nekünk.

3 komment

Postnomad 2016.08.17. 22:51

There is chemistry between them

Címkék: protection artwork

there_is_chemistry_between_them.jpg

StreetArt by Boxi

Szólj hozzá!

Postnomad 2016.07.01. 10:19

Michal Karcz posztapokaliptikus látomásai

Címkék: artwork

Michał Karcz (Karezoid) 1977-ben született Varsóban. Képzőművészeti tanulmányai után a fotózást és festészetet váltotta fel/olvasztotta össze digitális montázsaiban. Digitálisan újraértelmezett fényképeiben az a legjobb, hogy legtöbbjükkről nehéz lenne eldönteni, hogy a fantázia szülte őket vagy egy nagyon is valóságos jövőképet fest elénk. Ettől nagyszerűek, ettől félelmetesek. 

Michał többi munkáit az 500px vagy a Behance oldalon láthatod.

2 komment

Postnomad 2016.05.27. 09:43

A világ véges, a stílus örök

Címkék: fashion apocalypse survival kit

Hiába követi a vasárnapi zárva tartást a hétfői, a keddi és így tovább, hiába szűnnek meg a divatmagazinok, és hal éhen az utolsó divattervező, egy nőnek akkor is stílusosnak kell maradnia, ha eljön a világvége. Egy férfi nyugodtan adhatja a neander-völgyit, de a szebbik nemnek a kietlen pusztaságban is gondosan kell megválogatnia, hogy ruházatához milyen kiegészítők illenek. Következzen pár egyszerű összeállítás gondolatébresztőnek.  

BABY ALLEY | Jól tudod, hogy sokan szívesen futnának össze veled egy szűk, sötét sikátorban. Meglehet, erre csábítod majd őket, hogy aztán a meglepetés se maradjon el. Az önbizalmadat egy vak tigris és egy 30 cm-es penge erősíti. Nagyon vagány. 

baby-alley_survival_kits.jpg

GREEN RELIGIOSA | Régebben még talán zavart, hogy az emberek furcsán néznek rád, ahogy betegesen sápadt arcukat elfordítják, ha tekintetetek találkozik. Aztán a világgal együtt te is megváltoztál. Áttértél az éjszakai életmódra, és már te bámulsz bele az emberek arcába. Egészen közelről. Ők pedig ebből semmit sem sejtenek.

green_religiosa_survival_kits.jpg

HEAVY VALENTINA | Mindig is határozott személyiség voltál. Csak a lényegre koncentrálsz, az apró részletekre nem vesztegeted az idődet. Megköveteled, hogy a dolgok helyesen, egyenes mederben folyjanak körülötted. Ki tudja, egy normális világban talán még rendőr is lehettél volna.

heavy_valentina_survival_kits.jpg

MISSY PLAGUE | Hálátlan feladat, de valakinek ezt is el kell látni. Megkeresni a fertőzés gócát és kivágni a romlásnak indult részt. Sokan azt gondolják, ezt csak nagy műgonddal és roppant odafigyeléssel lehet elvégezni. Ugyan már! Jó nagy ráhagyással tisztítod a világot. Inkább vágsz többet és nagyobbat, hogy másnapra kevesebb munka maradjon.

missy-plague-survival-kit.jpg

2 komment