Feedek

postapoc.net

Postnomad 2018.02.26. 15:40

LUNATIQUE rövidfilm

Címkék: movie apocalypse radioactivity

lunatique_movie_poster.jpg

Íme egy újabb alkalom, hogy pezsgőt sört bontsunk, hiszen a Lunatique jócskán kiemelkedik a posztapokaliptikus filmek ingadozó minőségű felhozatalából. Gratuláció illeti a brazil író/rendező Gabriel Kalim Muccit ugyanúgy, mint a látványért és speciális effektekért felelős stábot. A Lila Guimarães színésznő által alakított karakter pedig újabb bizonyíték, hogy a szebbik nem olykor az erősebbik is egyben.

Ha tetszett, ezek is be fognak jönni: Az utolsó ember, A legszebb nap.

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.07.11. 10:21

Tekerj, amíg kedves az életed!

Címkék: book dystopia catastrophe artwork vehicle

instagram.com/halozat

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.07.04. 09:57

Gavin Rothery: Az utolsó ember

Címkék: movie abandoned nuclear warfare

Egy katona háború nélkül csak egy ember, olvasható Gavin Rothery rövidfilmjének plakátján. Ezzel a rövid kijelentéssel aligha tudnánk vitatkozni, a rövidfilm pedig igazán jól sikerült alkotás. A műfaj kötelező elemeinek felvonultatása kimagasló, a klisék ellenére a hangulat nagyon rendben van. Különösebb fordulatokra ne számítsunk, de hát nem is ez a lényeg amíg a lepusztult jövő, kiégett autóroncsok, és a piszkosszürke eső - ami soha nem áll el - kárpótol minket.

the_last_man-poster.jpg

Hivatalos oldal: The Last Man

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.07.04. 09:44

A legszebb posztapokaliptikus nap

Címkék: movie apocalypse abandoned survival kit

Einar Kuusk Észtország első számú vloggere, (nem utolsó sorban színész, rendező, forgatókönyvíró) 2015-ben készítette el posztapokaliptikus rövidfilmjét. A The Most Beautiful Day valóban az egyik legszebb alkotás, amit a műfaj eddig tartogatott számunkra. Íme.

 the-most-beautiful-day.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.05.24. 16:52

Noé Erdejében

Címkék: book dystopia artwork

Elsőre nehéz eldönteni, hogy a halozat.org egy álhírekkel riogató oldal vagy bakugrás egy preapokaliptikus disztópiába. Hogy valójában egy online történet hátteréről van szó, csak a rövid üdvözlő szövegből derül ki. Az mindenesetre az első pillanatban nyilvánvaló, hogy itt valami nagyon nincs rendben. A minimalista, retro-konzol hatású felület egy baljós víziót tár elénk egy felperzselt Európáról, nukleáris csapással fenyegető britekről, kínai parazita műholdakról, vírusról és egy kitörni készülő vulkánról. Hogy a dolog még inkább hasonlítson egy átlagos köztévés híradóra, helyet kapott a hírek között budapesti szükségállapot és neonáci propaganda is.

halozat_org_console.jpg

Hogy mindebből mi sül ki a végén, az a Noé Erdejében című történetből derülni ki, ami online elérhető bárki számára. Az oldal nem magyarázza túl magát, elidegenítő megjelenésével egyből megágyaz a szorongásnak. A sztori in medias res egy elég kilátástalan helyzettel veszi kezdetét egy föld alatti létesítményben. E rövid spoiler után a szereplők bemutatásával indul a tulajdonképpeni történet, az eddigiek alapján jó messziről nekifutva a végkifejletnek. A fiatal karakterek (talán túlságosan is) átlagosak, csak a háttérben vibrál folyamatosan valami ki nem mondott feszültség, ami idővel, várhatóan robbanni fog.

noe_team_900.jpg

A Hálózat projekt nem ígérkezik könnyen emészthető darabnak, idő kell amíg minden eleme a helyére kerül. Érezhető, hogy a dolog kísérleti stádiumban van: az online írás lehetséges kapcsolatait feszegeti a hangulatfestő képi- és hanghatásokkal. A történethez folyamatosan készülnek kiegészítések, amiket a facebookon, instagramon lehet nyomon követni. Ezek a cselekmény könnyedebb, young-adult hangulatánál komorabbak, erősen végítélet tónusúak. A legjobban talán a BUDAPEST 202X mood videó sejteti, hogy itt valószínűleg nem gimnazista fiúk és lányok fognak parádézni vagy éppen nyűglődni a felnőtté válás terhe alatt. De bárhogy is lesz, a műfaj kedvelői biztos megtalálják majd benne mindazt, ami kellő távolságból nézve 'szerethető' egy széthullás felé sodródó világban. 

1 komment

Postnomad 2017.04.26. 12:19

Párizs az én Budapestem...

Címkék: terror movie abandoned catastrophe

A Network of Eden projektről már folyamatban egy egészen átfogó ismertető, addig is két egészen különleges videót ajánlunk a figyelmedbe. Az egyiken egy budapesti (?) utcakép, másikon Párizs látképe vonul el szemeink előtt. A cím alapján mindkét cucc a közeljövő baljós víziója. Imádjuk.

BUDAPEST

PÁRIZS

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.04.22. 00:32

3D scanner posztapokalipszisre hangolva

Címkék: game fashion artwork concept art

nuclear_snail.jpg
A Ten24 csapata nem bízta a véletlenre a T170 3D scanner tesztelését, mikor a Nuclear Snail Studio igazán 'részletgazdag' modellpárosra esett a választásuk. A végeredmény önmagáért beszél, erről bárki megbizonyosodhat. Íme.

További részletek

Szólj hozzá!

Postnomad 2017.04.21. 01:38

Post-Oravecz Vol. 1.

Címkék: fun catastrophe artwork Good to know postmotivation

Gondoltad volna, hogy Oravecz Nóra, a népszerű személyes márka-, influencer marketing-, és tartalom specialista, a közösségi média menedzser, self-made üzletasszony és az ország első self-publishing bestsellerének írója olyan örök érvényű igazságokat fogalmazott meg, melyek az összeomlás után is megállják a helyüket, sőt gondolatai akkor nyernek majd igazi értelmet? Őszintén szólva mi erre sosem gondoltunk, de tettünk rá egy kísérletet. Kapaszkodj erősen!

post-oravecz_00.jpg

post-oravecz_01.jpg

post-oravecz_02.jpg

post-oravecz_03.jpg

post-oravecz_04.jpg

post-oravecz_05.jpg

post-oravecz_06.jpg

post-oravecz_07.jpg

post-oravecz_08.jpg

post-oravecz_09.jpg

post-oravecz_10.jpg

post-oravecz_11.jpg

post-oravecz_12.jpg

Folytatjuk!

Szólj hozzá!