Feedek

postapoc.net

Postnomad 2016.01.21. 11:48

SONYA - Krypta (Tales Of Youth)

Címkék: terror music

Gratulálunk Sonya bandájának és Sébastien Praznoczy rendezőnek, egész szépen helyre lett rakva ez a videó.

"A klipünk egy olyasfajta rutinszerű életről mesél, amelynek szerves részévé válhat a nem is oly távoli jövőben a félelem és az abból adódó folyamatos védekezési kényszer. Ez aztán szélsőséges, erőszakos cselekedetekre kényszeríti a különböző társadalmi rétegeket, csoportokat”. - Praznoczy

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.12.09. 17:21

Rick Grimes a kórházban

Címkék: fun movie walking dead

A pontosság kedvéért

rick_in_hospital.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.11.20. 18:03

Das (auto)Model

Címkék: artwork vehicle

Egyszer megpróbáltam kifesteni egy ólomfigurát. Pár percig tartott a türelmem, ami villámgyorsan dührohamba csapott át, véget vetve modellező karrieremnek. Ettől függetlenül (vagy éppen ezért) bámulattal vegyes tiszteletet érzek mindazok iránt, akik képesek napokat, heteket görnyedni egy modell felett. Nem elég, hogy sebészi pontossággal illesztik össze az alkatrészeket, de rozsdamarást, sivatagi homokot, kormot, kopott szövetet és szinte bármilyen hatást képesek elérni festékkel a matt műanyagon. Íme pár kedvenc, és főhajtás a geek hősök előtt.

Survivor Bedford
Pham An Vinh a 30-as évek brit katonai teherautóját öltöztette a zombiapokalipszis köntösébe. A képzeletbeli sofőr esélyeit a járgányon kívül két hordó üzemanyag, egy aggregátor és vész esetére egy motor növeli. Ügyes.

bedford_0.jpg

bedford_1.jpg

bedford_2.jpg

Creeping Death
Hakan egészen elképesztő megoldású járművének alapja egy Luftwaffe Bf-109 vadászrepülő. Kicsit egy letépett szárnyú szöcskére emlékeztet ugyan, de azért szép.

creeping_0.jpg

creeping_1.jpg

creeping_2.jpg

Doomsday Drifter
Ugyancsak Hakan követte el ezt a monstrumot, aki úgy látszik szereti ötvözni a repülő és guruló járműveket. Ebben az esetben az amerikai hadsereg M923A1 teherkocsija az alap, a felépítményt pedig egy francia SA330 Puma szállító helikoptertől kölcsönözte. Kimondottan meseszép.

doomsday-drifter_0.jpg

doomsday-drifter_1.jpg

doomsday-drifter_2.jpg

Lord Maxim
Sajnos nem tudjuk kinek a hozzáértését kell dicsérnünk az első világháborús Rolls Royce láttán. Különbség az előző járművekhez képest, hogy ezt a járművet a brit hadsereg valóban használta az első világháborútól egészen 1944-ig. Igazán stílusos.

lord-maxim_0.jpg

lord-maxim_1.jpg

E-V/4 Panzerkraftwagen Ehrhardt
Erlend Janson türelmének és kitartásának gyümölcse ez a páncélozott jármű, mely az előbb bemutatott Lord Maxim vetélytársa volt a Nagy Háborúban. Bár az Ehrhardt szemlátomást nagyobb tűzerővel rendelkezett, közel 8 tonnás súlyát 80 lovas motor hajtotta, míg a britek hasonló teljesítményéhezhez csupán 5 tonnás kasztni társult. Bárhogy is van, elég nehéz lenne választani közülük.

white_storm_0.jpg

white_storm_2.jpg

Peace, Love, Zombies, Happiness
Nem tudjuk kinek köszönhetjük ezt a károsanyag kibocsátásra fittyet hányó klasszikus volkswagen mikrobuszt, de olyan kis aranyos, hogy nem volt szívünk kihagyni. 

vw_1944.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.11.20. 01:38

Saint-Denis ostroma

Címkék: terror

saint-denis-ostroma.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.11.05. 00:56

Greg Lauren 2016 Spring

Címkék: fashion

Ha jövő tavasszal üt be a világvége, akkor ezt fogjuk hordani. Ha nem, akkor is. Greg Lauren (Ralph Lauren unokaöccse) ismét hozza a formáját, nekünk az emlékezetes divatfilmje miatt lett nagy kedvencünk egykor.

Hölgyek

Urak

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.10.23. 12:35

Zombi kisokos

Címkék: zombie survival kit Good to know

Ben Johnson, a michigani Elegant Seagulls ügynöskég tulajdonosa/kreatív igazgatója készítette ezt az online brossúrát, mely nem csak szép, de igen hasznos az ünnepi bevásárlási láz közeledtével. Alapvető információkat, tippeket, trükköket tartalmaz zombitámadás esetére, ami valjuk be sokkal nagyobb veszélyt jelent ránk nézve egy tömött plázában aranyvasárnap, mint mondjuk kedd délelőtt a csillghegyi HÉV megállóban. Olvasd végig, mentsd el magadnak. Most még nem késő! :)

Íme a nyomtatási méret, ha valóban komolyan gondolod.

zombiekilling_by_elegantseagulls.jpg

Szólj hozzá!

Postnomad 2015.10.19. 18:25

Motor zombihenteléshez

Címkék: vehicle walking dead

Daryl Dixon karakterét gondolom nem kell bemutatni a Walking Dead rajongóknak. Ha nem tartozol az előbb említettek közé, elég annyit tudni róla, hogy az egyik legnépszerűbb szereplő a zombiapokalipszis utáni történetben. Míg társai átlagos kocsikkal* közlekednek, ő stílusosan, kellően leharcolt motorokon tép Atlanta kietlen országútjain. Bár a legendás chopper az SS tankdekor ellenére is baromi jó járgány volt, igazán brutálisra a második motorja sikerült.

*a már többször kritizált karcmentes Hyundai Tucson (amihez persze készültek autentikusabb változatok is: ez meg ez).

daryls_bike.jpg

Mindezt a Virginia Classified Moto csapatának köszönhetjük, akik megálmodták és megvalósították ezt a szerethető kis szörnyeteget. A donor egy 1992-es Honda CB750 Nighthawk volt, ehhez a gazdatesthez csaptak hozzá innen-onnan villát, teleszkópot, féket, és a brutális Kenda gumikat. A végeredményül kapott gyönyörű rat rod ráadásul meg is vásárolható nagyjából 4 500 000 forintért. Nézzétek, csodáljátok!

2 komment

Postnomad 2015.10.14. 11:54

Az igazi Silent Hill

Címkék: abandoned catastrophe

Tomioka (富岡町 - Fukushima prefektúra, Japán) 2011 előtt 16.000 lelket számlált, ám a fukushimai atomerőmű-baleset következtében a térség lakosságát evakuálták. 2013-ban ideiglenesen feloldották a zónára vonatkozó korlátozásokat, nappal vissza lehetett térni, éjszakára el kellett hagyni a várost. A magas sugárzási szint miatt azonban 2014 decemberében ismét kiürítették a települést, ami jelenleg szomorú díszlete is lehetne Silent Hill* lidércnyomásainak. Az elpusztult infrastruktúra újjáépítése 2017-re várható, ám az egykori lakók 40%-a úgy döntött, hogy soha többé nem tér vissza Tomiokába, 43%-a bizonytalan a kérdésben.

Noguchi Katsuya videója mindezt szavak nélkül meséli el.

 *Silent Hill (サイレントヒル, Szairento Hiru) egy képzeletbeli, elhagyott város, a japán Konami cég egyik legsikeresebb túlélőhorror játékának helyszíne. Persze csak első ránézésre néptelen, a szürke pernye és köd torz kreatúrái időről időre megmutatják a város igazi (?) arcát.

 

1 komment