Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2015.11.20. 18:03

Das (auto)Model

Címkék: artwork vehicle

Egyszer megpróbáltam kifesteni egy ólomfigurát. Pár percig tartott a türelmem, ami villámgyorsan dührohamba csapott át, véget vetve modellező karrieremnek. Ettől függetlenül (vagy éppen ezért) bámulattal vegyes tiszteletet érzek mindazok iránt, akik képesek napokat, heteket görnyedni egy modell felett. Nem elég, hogy sebészi pontossággal illesztik össze az alkatrészeket, de rozsdamarást, sivatagi homokot, kormot, kopott szövetet és szinte bármilyen hatást képesek elérni festékkel a matt műanyagon. Íme pár kedvenc, és főhajtás a geek hősök előtt.

Survivor Bedford
Pham An Vinh a 30-as évek brit katonai teherautóját öltöztette a zombiapokalipszis köntösébe. A képzeletbeli sofőr esélyeit a járgányon kívül két hordó üzemanyag, egy aggregátor és vész esetére egy motor növeli. Ügyes.

bedford_0.jpg

bedford_1.jpg

bedford_2.jpg

Creeping Death
Hakan egészen elképesztő megoldású járművének alapja egy Luftwaffe Bf-109 vadászrepülő. Kicsit egy letépett szárnyú szöcskére emlékeztet ugyan, de azért szép.

creeping_0.jpg

creeping_1.jpg

creeping_2.jpg

Doomsday Drifter
Ugyancsak Hakan követte el ezt a monstrumot, aki úgy látszik szereti ötvözni a repülő és guruló járműveket. Ebben az esetben az amerikai hadsereg M923A1 teherkocsija az alap, a felépítményt pedig egy francia SA330 Puma szállító helikoptertől kölcsönözte. Kimondottan meseszép.

doomsday-drifter_0.jpg

doomsday-drifter_1.jpg

doomsday-drifter_2.jpg

Lord Maxim
Sajnos nem tudjuk kinek a hozzáértését kell dicsérnünk az első világháborús Rolls Royce láttán. Különbség az előző járművekhez képest, hogy ezt a járművet a brit hadsereg valóban használta az első világháborútól egészen 1944-ig. Igazán stílusos.

lord-maxim_0.jpg

lord-maxim_1.jpg

E-V/4 Panzerkraftwagen Ehrhardt
Erlend Janson türelmének és kitartásának gyümölcse ez a páncélozott jármű, mely az előbb bemutatott Lord Maxim vetélytársa volt a Nagy Háborúban. Bár az Ehrhardt szemlátomást nagyobb tűzerővel rendelkezett, közel 8 tonnás súlyát 80 lovas motor hajtotta, míg a britek hasonló teljesítményéhezhez csupán 5 tonnás kasztni társult. Bárhogy is van, elég nehéz lenne választani közülük.

white_storm_0.jpg

white_storm_2.jpg

Peace, Love, Zombies, Happiness
Nem tudjuk kinek köszönhetjük ezt a károsanyag kibocsátásra fittyet hányó klasszikus volkswagen mikrobuszt, de olyan kis aranyos, hogy nem volt szívünk kihagyni. 

vw_1944.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr448024064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása