Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.02.10. 12:45

Pangolin hátizsák

Címkék: fashion survival kit

Bár az összeomlás után ez már nem lesz annyira lényeges, de a CYCLUS® termékei mindig is környezettudatos és állatbarát szellemben születtek. Filozófiájuk legfőbb bizonyítéka a Pangolin, mely újrahasznosított gumiabroncsból készült jó adag kreativitás hozzáadásával. A hátizsákot egy fura kis állat, a tobzoska* ihlette, annak pikkelyes páncélja volt a vezérlőelv megalkotása során. Az átfedésben lévő szeletek elcsúszását egy erős központi fémcsat teszi lehetővé, ezzel az egyedi megoldással nyitott állapotban tökéletesen átlátható az egész zsák tartalma. A Pangolin nem pusztán a formatervezés csúcsa, de rendkívül tartós és praktikus cucc is egyben. A kényelmes viselés érdekében a párnázott hát- és vállrész anatómiailag formázott, emiatt tökéletesen alkalmas BOB-nak.

cyclus-pangolin.jpg

És akkor röviden a tobzoska árnyoldaláról. A 300 dolláros ár garancia rá, hogy sosem lesz tucattermék. Esélytelen, hogy a Pangolin tömegtermelése felszámolja a gumiabroncs hegyeket, és elnapolja az ökokatasztrófa bekövetkeztét. Hiába, amit nem gépek vagy gyermekek készítenek, az sosem lesz túl olcsó.

*A tobzoskák magányos állatok, soha nem járnak csoportban. Táplálék után éjjel járnak, nappal nem lehet találkozni velük. Saját földalatti odvukba húzódnak meg napközben, ha hajnalig nem tudnak hazaérni, akkor helyben a földbe ássák magukat és összegömbölyödnek. A tobzoskák felépítésének legnagyobb különlegessége minden bizonnyal a testüket tetőcserép módjára borító pikkelyek. Magyar nevük is innen ered: a pikkelyek úgy rendeződnek el, és olyan a megjelenésük, mintha fenyőtobozok lennének. A pikkelyek a fejtetőtől a farok végéig beborítják az állat testét, egyedül a hasoldala az, amely nem páncélozott: itt finom szőrzet borítja őket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr845072098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása