Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.02.24. 21:50

PALLADIUM Pampa Hi Lite Boots

Címkék: fashion

A Palladium cég 1920-ban kezdte meg repülőgép gumiabroncsok gyártását. Köszönhetően az előrehaladott technológiai megoldásoknak és szakértelemnek, hamarosan a legjobbnak számítottak egész Európában. A második világháború után azonban a repülőgépgyártás visszaesésével drámaian csökkent a gumik iránti kereslet. A Palladium ekkor cipőgyárat nyitott Pont De Cheruy-ban, ami nem kisebb kihívás volt mint kiszolgálni a repülőgépipart. A szakértelem és elhivatottság hamar megmutatkozott ezen a területen is. Az 1947-es Pampa bakancs a kényelem, tartósság és funkcionalitás tekintetében annyira kiemelkedőre sikeredett, hogy a Francia Idegenlégió rendszeresítette használatát. A bakancs remekül vizsgázott az észak-afrikai sivatagban és az Atlasz-hegység egyenetlen terepén egyaránt.

A név a palládium kémiai elemtől származik. A palládium különösen ellenálló fém, keményebb a platinánál.

Jelenleg az eredeti design és vonalvezetés ugyanolyan fontos, mint egykor. Az elmúlt 60 év tapasztalata modern gyártási technológiával és kiváló minőségű anyagokkal párosulva készíti fel a Palladium bakancsokat arra, hogy a mindennapi használat mellett a szélsőséges körülményeknek is ellenálljon.

palladium_pampa_hi_lite.jpg

A Palladium Pampa Hi Lite az 1947-es vászonbakancs modern, könnyített újragondolása. Megjelenése az eredetihez képest kevésbé robosztus, a felsőrész olajos bőrre lett cserélve. Az egy darabból öntött gumitalp a Palladium védjegye. Biztosak lehetünk benne, hogy ilyen ellenálló és tartós talppal más, utcai viseletre is alkalmas bakancs nemigen büszkélkedhet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr255102376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dogfaceboy 2013.03.06. 19:10:43

Két hét tapasztalata alapján mondom, ezt a csukát bűn lett volna a polcon hagyni. Könnyű, kényelmes és eddig egyetlen zombi sem ért benne utol. Két év múlva ismét jelentkezem.
süti beállítások módosítása