Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.04.18. 08:59

Wasteland (Fukushima Prefecture, Japan)

Címkék: catastrophe wasteland

fukushima.jpgDöbbenetes és lélegzetelállító. Igaz ez a szörnyű esemény következményeire és a Google Street View adta lehetőségre egyaránt. 2011. március 11-én a Richter skála szerinti 9.0-es erősségű - a valaha bekövetkezett legnagyobb - földrengés rázta meg Japán keleti partvidékét. Az ezt követő szökőár 10 méter magas hullámai óriási pusztítást végeztek, néhol 10 km-es mélységig hatolva a szárazföldbe. Mivel a katasztrófa súlyos nukleáris üzemzavarok és -balesetek sorozatát indította el a Fukusima Dai Icsi atomerőműben, így a Nemzetközi Nukleáris Eseményskála (INES) szerinti legsúlyosabb, 7-es fokozatba sorolták be a tragédiát. A sugárveszély miatt 30 km-es körzetben evakuálták a lakosságot, hiszen a vidék évtizedekre lakhatatlanná vált.

Legtöbbünk számára ismeretlen és felfoghatatlan egy ilyen horderejű tragédia. A Fukusimától 20 km-re fekvő, egykor 21 ezer lakosú Namie polgármestere küldte az elnéptelenedett területre a Street View szolgáltatás speciális eszközökkel felszerelt felvételkészítő járművét azzal a céllal, hogy a település korábbi lakosai megtekinthessék mi történt lakhelyükkel. A Google internetes közleményében így fogalmazott: Reméljük, hogy a projekt életben tartja a katasztrófa emlékét a következő generációk számára.
Bővebben: www.erdekesvilag.hu

A képre kattintva indulj el a Namie városba  vezető úton

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr55231128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thrasher 2013.07.28. 23:04:48

"a valaha bekövetkezett legnagyobb"

lófaszt

Thrasher 2013.07.28. 23:05:24

" a Street View szolgáltatás speciális eszközökkel felszerelt felvételkészítő járművét"

:DDD

Postnomad · http://postmode.blog.hu 2013.07.29. 17:59:40

@Thrasher: Köszönjük a segítő szándékot, de úgy tudjuk, az említett rengés (2011.03.11 - Tōhoku) valóban a legnagyobb volt Japánban, és a negyedik legnagyobb a világon. (forrás: United States Geological Survey) A speciális Google jármű: i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/130328040716-google-street-view-1-horizontal-gallery.jpg (reméljük nem fog vizelettartási problémákat okozni a nagy nevetés). Bármilyen pontatlanságot találsz, szívesen vesszük a továbbiakban, nem vagyunk geológusok, gépjármű szakértők.
süti beállítások módosítása