Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.07.11. 00:14

DARK WINTER is coming

Címkék: game infection Good to know

2001 júniusában Dark Winter kódnéven, Tara O'Toole, Thomas Inglesby, Randy Larsen és Mark DeMier irányítása alatt futott az a bioterrorista támadás szimuláció, mely az amerikai kormány nemzetbiztonsági hiányosságaira mutatott rá. A szimuláció forgatókönyve szerint Oklahoma City a bioterroristák célpontja, innen indul a himlőjárvány*. A fertőzés ellenőrizhetetlenné válik, s ezzel a helyzettel kell a Biztonsági Tanácsnak megküzdenie, meghatározva a vírus eredetét és terjedését. A lemodellezett szituációban az egészségügyi infrastruktúra nem tud lépést tartani a fertőzéssel, a járvány teljesen meghaladja a katasztrófa-elhárító képességét. A rendfenntartó szervek a hatalmas polgári áldozatok miatt nem képesek kezelni a pánikot, s az azt követő tömeges erőszakot. A Dark Winter egyértelműen bebizonyította, hogy egy ilyen eset a valóságban könnyen társadalmi összeomlást idézhet elő.

Brooklyn_Riot.jpgDumbo_Street.jpgGrand_Central.jpg

A UBISOFT továbbgondolta mindezt, s a 2001-es jelentésből kiindulva megmutatja nekünk, mennyire sebezhető is biztonságosnak hitt világunk. A The Division játékban november 23-án robban a bomba - pontosabban a vírus - a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelző fekete pénteken, amikor a halálos kórokozó szennyezett bankjegyeken indul világpusztító útjára. A forgatókönyv jól ismert, mindebből könnyen kikövetkeztethető, hogy a többi nap sem lesz túl színes Tom Clancy világában.

A kórházak már az első napon megtelnek. Mivel az egészségügy nem tud több beteget fogadni, kitör a pánik. A járvány terjedésének gátat szabva karanténzónákat hoznak létre, ezek között a szükséges források szállítását leszámítva minden közlekedés szünetel. A harmadik napon a nemzetközi kereskedelem leáll, a benzinkutak kifogynak készleteikből, a tőzsde összeomlik. Negyedik napra az energiaszolgáltatással kezdődnek a gondok. Az áram- és vízszolgáltatás elakad, a boltok polcairól minden termék eltűnik. Az éhség és reménytelenség semmitől sem tartja vissza az embereket, ha a túlélésről van szó. Az ötödik napra mindenki potenciális veszélyt jelent a másikra.

Játékosként a fekete péntek után három héttel kapcsolódunk a történetbe. New York a darabjaira hullott ugyan, amiért egy aprólékosan kidolgozott, nyílt RPG világ a kárpótlás. Az életben maradáshoz használhatod a különböző képességeidet, segítségedre lesz a dinamikus környezet, kereskedhetsz vagy megszerezheted másoktól amire szükséged van. Mindezt online, multiplayer módban, egyelőre PlayStation 4 és Xbox One platformon. PC verzióért épp most megy a sírás.

*Himlő (Smallpox) - más néven fekete himlő egy betegség, amelyet a kizárólag embereket fertőző Poxvirus variolae vírus okoz. Ez a vírus okozta a világtörténelem legpusztítóbb járványait, a legutóbbit 1980-ban számolták fel (akkor 10 millióan fertőződtek meg). Mára már alig van aki (természetes vagy mesterséges úton) immunológiailag védettek a himlővel szemben, ezért egy újonnan kialakuló járvány rövid távon valószínűleg minden korábbinál gyorsabb és pusztítóbb lenne. A hidegháborús időszakban mind a Szovjetunió, mind pedig az USA elraktározott fertőzőképes víruskészletet, hiszen ezt potenciális biológiai fegyvernek tekintették. Ezek megsemmisítése azóta sem történt meg, illegálisan fenntartott vírustörzsek létezése már több esetben bebizonyosodott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr455399520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása