Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.09.17. 16:16

Jimmy Nelson: Before They Pass Away

Címkék: artwork Good to know

Jimmy Nelson nem egyszerűen csak kiváló fotós, lélegzetelállító képei talán még inkább beszédesek, ha megismerjük őt kicsit közelebbről. 1987-ben kezdett fotózni, miután 10 évet töltött egy észak-angliai jezsuita kollégiumban. Ezt követően egy éves zarándokútra indult Tibetbe. A gyalogosan megtett út során készített egyedülálló fotónaplója egy ritkán látott világot tár elénk.

Az ezután kapott megbízásai sem mondhatók épp mindennaposnak, az afganisztáni hadszíntér, az India és Pakisztán közötti viszály mellett a délszláv háború szolgáltatott témát számára. Későbbi projektjeinek finanszírozásához lőtt pár fantasztikus képet a legnagyobb világmárkák reklámjaihoz, így újabb lendületet kapott, hogy megvalósíthassa saját terveit.

Mielőtt elmúlik (Before They Pass Away) néven fut missziója, melynek során felkutatja az utolsó, még modern civilizációtól 'szennyezetlen' törzseket. Ez óriási kihívás, ráadásul gyakran szembesülnie kell vele, hogy elkésett. Így történt ez a Nagy -Hasadékvölgyben (Etiópia) élő Mursi törzzsel is, akiknek egykori érintetlensége már örökre elveszett.

'Létezik emberi tisztaság. A hegyekben, a jégmezőkön, a dzsungelekben megtalálod. Különleges és tiszta ez a szépség, ami a családi kötelékekben, Istennel és a természettel való kapcsolatban gyökeredzik. A legfontosabb, hogy az ősi hagyományok, rituálék emléke fennmaradjon fényképészeti dokumentumokon - kiállva az idő próbáját - mielőtt végleg eltünnének.'

murderer1.jpg

Black Sun [Dead Can Dance Tribute] by Antimatter on Grooveshark

murderer2.jpg

Itt mindent megtalálsz: beforethey.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr435519500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása