Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2014.03.24. 14:07

Túlélés hétköznapi járművekkel

Címkék: vehicle concept art walking dead survival kit

Hogy milyen a legideálisabb túlélő jármű ha beüt a krach, arról biztos megoszlanak a vélemények. Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy a megbízhatóság legalább annyira fontos, mint az üzemanyag fogyasztás és alkatrész utánpótlás. Bár szélsőséges helyzetekre csak speciális járművek lehetnek felkészítve, ám valószínűleg ezek nem tucatszám állnak majd elhagyatva a parkolóházakban. Másrészt egy ritka 4x4-es terepjáró az előbb említett fogyasztás és alkatrészellátás terén nem feltétlen rendelkezik a legjobb mutatókkal, na de ki akarná rábízni az életét a 7-es buszra vagy egy postás kocsira?

A londoni Donal O'Keeffe grafikus ez utóbbiakra gondolt, mikor megalkotta túlélő járművekről szóló sorozatát. A kiálló pengék, fűrészfogas hóekék és folyékony nitro tartályok helyett egészen hétköznapi és hasznos eszközökkel szerelte fel a világ talán legismertebb, legáltalánosabb járműveit. így nyerhetünk bepillantást egy összeomlást követően is üzemben maradt londoni busz, new york-i taxi vagy egy Újdelhi utcáin furikázó tuktuk karosszériája alá.

london_bus.jpg

london_mail.jpg

london_taxi.jpg

newyork_taxi.jpg

newyork_police.jpg

newdelhi_tuktuk.jpg

Donal koncepciójától eltérően a Galpin Auto Sports csapatánál egészen másként látták a helyzetet. Talán már őket is zavarta, hogy a Walking Dead sorozat szereplői egy karcmentes hyundai kocsival tépnek, ezért kicsit rágyúrtak a dologra. A Robert Kirkman által tervezett Veloster Zombie Survival Machine azonban nem csak a rajzasztalon született meg, a 2013-as San Diego-i Comic-Conra elkészült élőben. A második gyilkológépet egy szerencsés arizonai srác, Anson Kuo terve alapján építették meg, az átalakított Hyundai Santa Fe 80 ezer rajongó pályázata közül lett kiválasztva. Mi tagadás, bájos darab mindkettő.

veloster_hyundai.jpg

santa_fe_hyundai.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr605876151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása