Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2015.02.12. 20:55

A felkelő nap háza

Címkék: music vehicle wasteland

Kicsit álmosan és komótosan indult 2015 a Postmode háza táján, aztán az amerikai Five Finger Death Punch olyat csapott az arcunkba, hogy csak pislogtunk. Gyanús volt, hogy ami ennyire jó és romlott egyszerre, ott kell lenni a közelben egy magyarnak is. Ez pedig így is volt Báthory Zoli* személyében, aki amellett, hogy a zenekar alapító gitáros-dalszerző-dizájnere, Brian Neal társaságában a klip rendezéséből is kivette a részét.

A sztori a Felkelő nap háza szövegére hajaz, a főszereplő egy sivatagi banda vezetője, aki alvilági pénzt tesz fel pókeren. Nem lövöm le a poént, de az talán sejthető, hogy az ilyen dolgok ritkán zárulnak hepienddel (hacsak valaki nem olyan rafkós, mint Korda Gyuri). Szóval a történet nem túl bonyolult, de annál látványosabb. Pontosabban az új Mad Max bemutató mellett a legjobb, amit a sivatagi pusztulatból eljutott hozzánk ebben az évben. A látványvilág megteremtése a Welder Up csapatának köszönhető, a zene meg ugye... vadállat. Jó szórakozást!

*Egy rövid kitérőt szenteljünk ennek az úriembernek, akit - saját szegénységi bizonyítványunk - ősi nemesi családneve ellenére sem ismertünk eddig. Báthory Zoltán 1995-ben döntött úgy, hogy akkor inkább legyen Amerika. A kint töltött két évtized alatt aztán olyan pályaívet rajzolt, amitől az embernek megjön a kedve a tiltott határátlépéshez. Merthogy: Báthory Zoltán a 5FDP zenekar alapítója, zenész, dalszerző, producer, harcművészeti sportfelszerelést gyártó cég tulajdonosa, harcművész, 2012-es jiu-jitsu világbajnokság ezüstérmese, pilóta, a Pentagon fegyveres harcászati szakértője. Nem semmi, hogy mit nem képes kihozni az emberből a kokakóla, meg a gyorséttermi kaja.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr977164499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dogfaceboy 2015.02.13. 12:14:07

Azt gondoltam volna, ha rossz a lapjárás, egy shotgun azért segít a bajban. Ezek szerint nem :(

Erő e-meló 2015.02.13. 15:48:03

Szöveg + zene is ugyanaz mint az eredeti Animals, bár az őseredeti valami négeresített angol lehet. Punknak inkább való mint gyereknótának, nekem teccett (már korábban láttam a klipet)
süti beállítások módosítása