Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2015.10.14. 11:54

Az igazi Silent Hill

Címkék: abandoned catastrophe

Tomioka (富岡町 - Fukushima prefektúra, Japán) 2011 előtt 16.000 lelket számlált, ám a fukushimai atomerőmű-baleset következtében a térség lakosságát evakuálták. 2013-ban ideiglenesen feloldották a zónára vonatkozó korlátozásokat, nappal vissza lehetett térni, éjszakára el kellett hagyni a várost. A magas sugárzási szint miatt azonban 2014 decemberében ismét kiürítették a települést, ami jelenleg szomorú díszlete is lehetne Silent Hill* lidércnyomásainak. Az elpusztult infrastruktúra újjáépítése 2017-re várható, ám az egykori lakók 40%-a úgy döntött, hogy soha többé nem tér vissza Tomiokába, 43%-a bizonytalan a kérdésben.

Noguchi Katsuya videója mindezt szavak nélkül meséli el.

 *Silent Hill (サイレントヒル, Szairento Hiru) egy képzeletbeli, elhagyott város, a japán Konami cég egyik legsikeresebb túlélőhorror játékának helyszíne. Persze csak első ránézésre néptelen, a szürke pernye és köd torz kreatúrái időről időre megmutatják a város igazi (?) arcát.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr487967148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.14. 22:19:55

akkor csak van hely Japánban is
süti beállítások módosítása