Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2017.03.09. 14:53

A kék rózsa

Címkék: movie artwork

A francia Mehdi Aouichaoui 2016-os animációs rövidfilmje (egyben a művész diplomamunkája) egy posztapokaliptikus környezetbe ágyazott boldog-szomorú történet. A film egy különös vándorút végét meséli el a címadó kék rózsa* szimbolikáján keresztül.

*A kék rózsa a rejtély, a vágyakozás, a halhatatlanság szimbóluma. A legenda szerint, aki megszerzi a kék rózsát, annak kívánságai teljesülnek. A gond csak az, hogy kék rózsa nem létezik a természetben. Ebből a virágból egyszerűen hiányzik a kék színért felelős növényi pigment. Bár egy 12. századi arab tudós könyvében megemlíti az azúrkék rózsát, napjainkban pedig hosszas kutatások után sikerült ilyen génmódosított virágot létrehozni, mindez csak még tovább szövi a kék rózsa rejtett, misztikus jelentését, az örök remény és lehetetlen közötti feloldhatatlan ellentétet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr312325023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása