Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.03.15. 09:43

Patkány vagy túlélő?

Címkék: vehicle

Ránézésre alig van különbség a két bizarr szépség között. Mindkettő általában matt feketére festett, a rozsdamentesítést hírből sem ismerő motor egy roncstelep alkatrészeiből összelopkodva. Kicsit közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy ez csak az egyikre igaz.

rat&survival.jpg

A patkány motor (Rat bike) esetében a koncepció a következő: a lehető legkevesebb pénz ráfordításával a lehető legtovább tartsd életben a motorodat úgy, hogy azért a minimális üzemeltetési feltételeknek megfeleljen. Nem kell tekintettel lenned rá, hogy az elhasznált elemeket eredetiekkel pótold, erre sok esetben nincs is lehetőséged. A lényeg pont az, hogy abból barkácsolsz amit találsz. A végeredmény így leginkább egy világégés utáni gépet idézi, ami már csak nyomokban emlékeztet az egykor gyártósorról legurult motorra.
A túlélő motor (Survival bike) ezzel szemben gondos tervezés, értő kezek munkájának eredménye. A leharcolt külső csak látszólag kelti az útszéli kényszermegoldások benyomását. Míg a patkánynál a megjelenés eredmény, a túlélőnél szempont.

A határok és tónusok persze elmosódhatnak, az átfedések miatt nem mindig egyszerű különbséget tenni közöttük. Ilyen lehet, amikor a Koldus és királyfi történetét apokaliptikus díszletek között adják elő motorokkal.

Ha érdekel a téma: www.mattblackrat.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr415135789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása