Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.04.26. 09:25

Pingvin nukleáris töltettel

Címkék: fun nuclear warfare

'Ez a sör tiszteletlen, és nem ismeri a megalkuvást. Ez a sör lélekkel bír és céljai vannak. Ez a sör kifejezésre juttatja egy új nap lázadását, mely a proletár kézműves sörök válasza az arctalan burzsoá nagyüzemek lelketlen és híg söreire.' - James Watt, Emperor Penguin

tactical_nuclear_penguin.jpgGondoltad volna, hogy a végső háború után, a legnagyobb elhagyatottság közepette majd egy pingvin ad erőt? Márpedig erre van esély a skót BrewDog sörfőzde jóvoltából, akik a 32% alkoholtartalmú Tactical Nuclear Penguin sörükkel annak idején a legerősebb csapást mérték* az alkoholhoz nem szokott ellenfélre. A magas alkoholtartalom a hosszú érlelésnek köszönhető, ami az első 8 hónapban Isle of Arran whiskey hordóban, a második 8 hónapban Islay hordóban történik. Az antarktiszi hideg az utolsó három hétben éri, ez -20C fokos tárolást jelent.

*a győzelem pontosan 2009.11.29-én született meg az addig világrekordot tartó 31%-os Schorschbräu felett aratott diadallal

tacticalnuclearpenguin.jpg

Artwork by Jorge Saldaña

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr545247476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EgaMagE73 2013.04.26. 12:56:22

HEHE. pont tegnap este voltam ott, és ittam is belőle. 6GBP 25ml, szóval nem gyenge. A képen látható fél literes kiszerelés nem létezik :) Most már sima papírba csomagolt üvegben adják oda, és csak annyi van ráírva, hogy 32% :D
Amúgy nem ez a legdúrvább sörük, mert a "Sink the Bismark" a 47%-val odabasz, de gyakorlatilag sosem kapható, mert amint lefőzik két nap alatt elfogy az összes.
A jelenlegi favorit a "5am Saint" és a "Dead Pony Club". Sajnos TNP -s pólót nem tudtak adni tegnap csak XXL-ben, ahhoz meg kicsi vagyok :D
Amúgy ha Londonba megy valaki mindenképp látogassa meg a kutyát, mert nagyon jó hely.

Postnomad · http://postmode.blog.hu 2013.04.26. 13:05:33

Szerencsés @EgaMagE73: szerencsés vagy! Budapesten én a Mester utcában ittam BrewDog-ot a Beer Bier kézműves és import sörök házában (azóta bezárt/elköltözött). Punk IPA reményében mentem, de 'csak' Dogma volt. Többre nem emlékszem, otthon ébredtem :)

Gérard Duchemin 2013.04.26. 14:26:57

Már megint, még mindig a szokásos értelmetlen, és értelmezhetetlen szöveg. A poszt írója -20 C-on való tárolásról ír, azt érzékeltetve, hogy az valamiféle érlelési folyamat lenne. Ezt látszik megerősíteni a következő mondat: A "magas alkoholtartalom a hosszú érlelésnek köszönhető". Azonban szó nincs erről. Egyszerűen csak az történik, hogy a dermesztő hidegben kifagy a víz, majd erről leöntik azt a lét, amely a víz eltávozása (kifagyása) miatt sokkal koncentráltabban tartalmazza az alkoholt. Ugyanis sima erjesztés és érlelés nem képes ilyen erős italt létrehozni. Az erjesztett italok alkoholtartalom növelésének két módja van, a lepárlás (pl. pálinkáknál), illetve a víz kifagyasztása (pl. ennél a sörnél)

Lajos ghr 2013.04.26. 14:37:23

@Gérard Duchemin: ..nade különválik fagyáskor a víz az alkoholtól? (komolyan, nem kötözköd). mi az hogy kifagy? a spenótból sem fagy ki külön a víz.

Postmode (törölt) · http://postmode.blog.hu 2013.04.26. 15:13:08

@Gérard Duchemin: ráadásul a buddhista filozófia értelmében az a mondat is kifogásolható, hogy 'Ez a sör lélekkel bír és céljai vannak'. De komolyan köszönöm az észrevételt. Valójában tehát arról van szó, hogy a 2x8 hónap az ízvilág miatt van, a fagyasztás eredménye a magas alkoholtartalom?

Gérard Duchemin 2014.01.21. 09:46:23

@Lajos ghr:

"nade különválik fagyáskor a víz az alkoholtól?"

Igen, bizony különválik.

"mi az hogy kifagy? a spenótból sem fagy ki külön a víz. "

De. A spenótból is kifagy KÜLÖN a víz. Ez így van, így igaz. Sima fizika, utána kell olvasni, ennyi az egész.

Gérard Duchemin 2014.01.21. 09:47:23

@Postmode (törölt): "a fagyasztás eredménye a magas alkoholtartalom?"

Igen, mivel a víz kifagy jéggé, az alkohol a folyadékban marad.
süti beállítások módosítása