Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.05.03. 03:01

METRO 2033 minden mennyiségben

Címkék: book metro2033

A METRO 2033 és 2034 regények óriási sikere után a kortársak és rajongók is kedvet kaptak az íráshoz. Amellett, hogy a megfilmesítés jogai már a Metro-Goldwyn Mayernél vannak, a Metró Univerzum 2033 sorozat keretében már több mint 30 novella és regény látott napvilágot. A regény hivatalos oldalán rövid ismertető olvasható róluk, ahol az olvasók szavazatai alapján Dmitry Glukhovsky a legjobbakat segíti a megjelenésben. Ezek az írások a legkülönbözőbb stílusokban és terjedelemben, más és más hangulatban tárják fel a METRO 2033 világát, néhányuk el is hagyja Moszkvát, így megismerhetjük Szentpétervár, a Leningrádi terület, Kijev, Rosztov, sőt Nagy-Britannia túlélőinek történetét is. Pár angol, német és lengyel fordítást leszámítva ezek a művek oroszul jelentek meg, reméljük a nemzetközi megjelenésük már csak idő kérdése, s a mennyiség nem ment a minőség rovására.

A sort Vladimir Berezin Road Signs című regénye nyitotta 2009 decemberében, melyben néhány mindenre elszánt moszkvai túlélő egy ócska JAK-18 gyakorló repülőgéppel indul észak felé Szentpétervár romjait felderíteni. De született történet újraélesztett atom-tengeralattjáróról is, amelyik egy balti támaszpontról indul az Antarktisz felé a haldokló emberiség megmentésének reményében, olvashatunk szép és szomorú történetet a radioaktív hulladékok között szövődő szerelemről, a skót Ewanról, aki elrabolt családját keresve kénytelen elhagyni a glasgow-i metrót. Persze a legtöbb írás Moszkva sötét alagútjaiban játszódik, a magyarul is megjelent regények elvarratlan szálait bogozva ki, vagy bogozva még jobban össze.

Ha az írások csak fele annyira jók, mint a hozzájuk készült borítótervek, azt gondolom elégedettek lehetünk majd az angol vagy magyar megjelenéssel.

road_signs.pngdark_tunnels.pngpiter.pngtowards_the_light.pngthe_yield_by_force.png
the_marble_paradise.pngthe_wanderer.pngthe_North.pngin_the_interests_of_the_revolution.pngthe_war_of_moles.png
murancha.pngthe_nameless.png to_see_the_sun.pngbeneath_the_hell.pngStation_the_ghost.png
into_the_darkness.pngcorpsmen.pngbritannia.pngice_prison.pngthe_siege_of_the_paradise.png
the_last_refuge.pngunburied.pngroots_of_heaven.pngblinding_emptiness.pngthe_kingdom_of_rats.png
MRLs.pngancestral_heritage.pngthe_right_to_force.pngwrong_side_of_the_world.pnghunger.png
witness.pngthe_daughter_of_the_heavenly_spirit.pngover_the_horizon.pngright_to_life.pngabode_of_dreams.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr155263035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása