Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2017.05.24. 16:52

Noé Erdejében

Címkék: book dystopia artwork

Elsőre nehéz eldönteni, hogy a halozat.org egy álhírekkel riogató oldal vagy bakugrás egy preapokaliptikus disztópiába. Hogy valójában egy online történet hátteréről van szó, csak a rövid üdvözlő szövegből derül ki. Az mindenesetre az első pillanatban nyilvánvaló, hogy itt valami nagyon nincs rendben. A minimalista, retro-konzol hatású felület egy baljós víziót tár elénk egy felperzselt Európáról, nukleáris csapással fenyegető britekről, kínai parazita műholdakról, vírusról és egy kitörni készülő vulkánról. Hogy a dolog még inkább hasonlítson egy átlagos köztévés híradóra, helyet kapott a hírek között budapesti szükségállapot és neonáci propaganda is.

halozat_org_console.jpg

Hogy mindebből mi sül ki a végén, az a Noé Erdejében című történetből derülni ki, ami online elérhető bárki számára. Az oldal nem magyarázza túl magát, elidegenítő megjelenésével egyből megágyaz a szorongásnak. A sztori in medias res egy elég kilátástalan helyzettel veszi kezdetét egy föld alatti létesítményben. E rövid spoiler után a szereplők bemutatásával indul a tulajdonképpeni történet, az eddigiek alapján jó messziről nekifutva a végkifejletnek. A fiatal karakterek (talán túlságosan is) átlagosak, csak a háttérben vibrál folyamatosan valami ki nem mondott feszültség, ami idővel, várhatóan robbanni fog.

noe_team_900.jpg

A Hálózat projekt nem ígérkezik könnyen emészthető darabnak, idő kell amíg minden eleme a helyére kerül. Érezhető, hogy a dolog kísérleti stádiumban van: az online írás lehetséges kapcsolatait feszegeti a hangulatfestő képi- és hanghatásokkal. A történethez folyamatosan készülnek kiegészítések, amiket a facebookon, instagramon lehet nyomon követni. Ezek a cselekmény könnyedebb, young-adult hangulatánál komorabbak, erősen végítélet tónusúak. A legjobban talán a BUDAPEST 202X mood videó sejteti, hogy itt valószínűleg nem gimnazista fiúk és lányok fognak parádézni vagy éppen nyűglődni a felnőtté válás terhe alatt. De bárhogy is lesz, a műfaj kedvelői biztos megtalálják majd benne mindazt, ami kellő távolságból nézve 'szerethető' egy széthullás felé sodródó világban. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr5212537607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dogfaceboy 2017.05.25. 18:08:07

Szóval akkor Nyíregyen szopó lesz? :(
süti beállítások módosítása