Címkék

Feedek

postapoc.net

Postnomad 2013.07.01. 09:57

Hashima (Gunkanjima)

Címkék: abandoned wasteland Good to know

Nagaszakitól 15 km-re a Kelet-kínai-tengeren találjuk ezt az apró szigetet, ahol 1887 és 1974 között folyt tengeralatti szénbányászat. Hashima (Gunkanjima ~Csatahajó-sziget) volt valaha a Föld legsűrűbben lakott része, 5259 lakosa hat hektáron osztozott. A sziget történetének részleteivel a falanszter.blog szolgál, mi most csak a jelenre koncentrálunk.

hashima1.jpghashima3.jpghashima2.jpg

A szénbánya 1974-es bezárása után alig három hónap alatt Hashima teljesen elnéptelenedett. Látogatása tilos volt, börtönbüntetés várt a szabályszegőkre egészen 2009-ig. Azóta a sziget egy részét megnyitották a turisták előtt, akik szigorúan idegenvezető jelenlétében egy 220 méteres szakaszt járhatnak be. Ám azoknak sem kell teljesen lemondani az élményről, akiknek nehezen megoldató egy ilyen dél-kelet ázsiai kiruccanás, hiszen a Sony Action Cam promo videója után a Google Street View segítségével virtuális sétát tehetünk - ahogy egykori lakói hívták - a 'Pokol Kapujában'.

Nem ez az első eset, hogy a japánok egy elhagyott, katasztrófa sújtotta területet a Google Street View segítségével tesznek közszemlére. Amint lehetett, a fukusimai atomerőmű közelében lévő, a katasztrófa után elnéptelenedett Namie kisvárost is hasonló alapossággal térképezték fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postmode.blog.hu/api/trackback/id/tr95385432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása